Některá dětská centra rozšiřují kvůli zrušené výuce ve školách svojí otevírací dobu

13. březen 2020 10:00

Školy v České republice jsou uzavřené. Zákaz nařídila Bezpečnostní rada státu, a to až do odvolání. Rodiče pro hledají náhradní program pro děti. Zájem je například o hrací centra. Některá proto rozšířila otevírací dobu. Třeba centrum U Hafíka v Karlových Varech - Drahovicích.

„Máme jarní prázdniny. Byli jsme na Božím Daru, ale tam prší,“ říkají Žaneta a Zbyněl ze Slaného, kteří přišli do jednoho z karlovarských dětských center se svým synem Jakubem.

Provozovatelé neponechávají nic náhodě. Dezinfikují hračky, na toaletách jsou umístěna dezinfekční mýdla. Dezinfikujeme třikrát denně: kliky, záchody, prkýnka, vypínače. Zkrátka všechno, na co děti mohou sáhnout, tvrdí někteří provozovatelé.

Dětské centrum U Hafíka v Karlových Varech se rozhodlo prodloužit otevírací dobu. „Zejména proto, aby si děti měly kde hrát. Aby nemuseli sedět doma, u počítačů, telefonů a tabletů, tak jim nabízíme zábavu v podobě pohybu,“ říká spolumajitel dětského centra Roman Kazda.

Zájem ze strany návštěvníků je velký. Právě proto se rozhodli rozšířit provozní dobu. Centrum nabízí pro nejmenší zábavu v podobě skákacích atrakcí a společenských her, ale také drobné občerstvení.

Otevřená zatím zůstávají i další herní centra, a to nejen v Karlových Varech, ale i Chebu nebo Sokolově.

autoři: Andrea Strohmaierová , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio