Největší atrakcí v Horní Blatné je sáňkařská dráha. O víkendu na ni vyrazily desítky lidí

Nejen lyžařům a běžkařům v Krušných horách vyhovuje čerstvě napadaný sníh a příznivé počasí. Lidé tam o víkendu vyrazili i za sáňkováním.

V Horní Blatné totiž funguje i letos speciální sáňkařská dráha, kterou pravidelně upravují sněžné rolby. Užít si víkend na ni přijely tradičně hlavně rodiny s dětmi.

Sáňkařská dráha v Horní Blatné

Dráha vede z Blatenského vrchu do Horní Blatné. Je dlouhá zhruba jeden kilometr a starají se o ní lidé ze společnosti První Krušnohorská, která běžně upravuje tratě pro běžkaře.

Autorem nápadu na vybudování sáňkařské dráhy je Jiří Kupilík: „Dřív se tady sáňkovalo a jezdilo po silnici směrem na Blatenský vrch. Jenže vzhledem k rostoucí frekvenci tady byl střet mezi lidmi a dopravou. Tak mě napadlo využít starou vozovou cestu, vyřezaly se nějaké stromky kolem a v současné době je to poměrně dost využívané. Když jsou vhodné podmínky, dá se sjet z Blaťáku až do Horní Blatné,“ řekl.

Sáňkařská dráha je volně přístupná, neplacená a je možné ji sjet i na bobech. Její provoz závisí vždy na aktuálních sněhových podmínkách.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio