Nebanice na Chebsku hostí 29. ročník světového poháru koňských spřežení

16. červenec 2021 13:45

Nejlepší světoví závodníci koňských spřežení se v sobotu utkají na Mezinárodním turnaji v Nebanicích na Chebsku. Akce se tam koná s dlouholetou tradicí. I letos vyvrcholí závodem na dlouhou trať.

Do Nebanic se už ve středu vrátili závodníci s koňskými spřeženími. Začal tam totiž světový pohár tohoto jedinečného sportu, který potrvá až do neděle. K vidění jsou závody jednospřeží, dvouspřeží a čtyřspřeží hned v několika soutěžích.

Nejnapínavějším a pro závodníky a koně jednoznačně nejnáročnějším měřením sil bude maraton, který je na programu v sobotu 17. července. „Jezdci i koně tam musí prokázat dostatek odvahy a obratnosti. Také musí zapojit své mozkové závity, protože je to těžké na zapamatování. Jezdit budeme od 9 do zhruba 17 hodin,“ uvedl organizátor akce Jaroslav Pavel.

V neděli se můžou návštěvníci těšit na parkur, který zde neznamená skákání přes překážky, jak je tomu u jezdeckých závodů, ale zahrnuje například přesnost a rychlost průjezdu spřežení závodní dráhou. Po celou dobu konání soutěží bude na závodišti zajištěno občerstvení a pestrý doprovodný program pro děti. 

Spustit audio