Návštěvníci filmového festivalu můžou v Karlových Varech využít mobilního informačního centra

7. červenec 2022 09:25

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech funguje i letos mobilní komunikační a informační centrum. Dočasně ho zřídila policie, která pomáhá návštěvníkům akce například s orientací ve městě.

Mobilní komunikační a informační centrum bude k dispozici až do 9. července každý den od 10 do 19 hodin kromě soboty, kdy je zakončení festivalu a doba bude zkrácena. Připravené je na a ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se vždy přesouvá před hotel Thermal a odpoledne na Divadelní náměstí poblíž Vřídla.

Policisté lidem radí například s orientací ve městě. Zájemci si tam ale mohou i preventivně nechat provést orientační dechovou zkoušku, aby po festivalových oslavách neřídili pod vlivem alkoholu. Zkrátka nepřijdou ani pejsci návštěvníků, pro které je připravena čerstvá voda na osvěžení.

„Během víkendu se návštěvníci nejčastěji dotazovali, kde najdou konkrétní bankomaty, parkovací místa nebo obchodní domy. Máme také připravenou misku studené vody pro čtyřnohé mazlíčky, které své majitele doprovází,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Bílek.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio