Nastávající maminky v Sokolově se mohou těšit na moderní porodnici

19. listopad 2015

V sokolovské nemocnici se po rozsáhlých stavebních úpravách pro rodičky otevírá zrekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení. Už v průběhu září stavbaři zateplili pavilon B. Obě investice, které přinášejí podstatně komfortnější zázemí pro pacienty i zdravotníky, vyšly celkem na 42 milionů korun.

Gynekologicko-porodnické oddělení se přestěhovalo do nově přestavěné pravé části pavilonu E. Úpravy, které trvaly od letošního května, se dotkly dvou porodních sálů, prostor pro novorozence a sekčního sálu s nezbytným zázemím pro rodičky i zdravotnický personál.

Stavební úpravy v připravované porodnici zahrnovaly vyzdění nových příček, položení nových podlah, vybudování podhledů, opravy vnitřních omítek, výměnu oken a dveří, rozvodů vody, kanalizace, elektřiny i vzduchotechniky.

Svou pozornost Karlovarský kraj věnuje také chebské a karlovarské nemocnici. V Chebu už funguje pro pacienty onkologického oddělení moderní lineární urychlovač za téměř 100 milionů korun, který nahradil starý dosluhující přístroj.

V Karlových Varech zase vrcholí stavební úpravy, které mimo jiné umožní přestěhování oddělení ze starých budov do nových prostor.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio