Nápaditě prostřený stůl ze Sokolova zaujal odbornou porotu

8. červenec 2014

Třetí ročník soutěže samostatných odborných prací zná své vítěze. Na soutěži zazářil Jan Lindner ze Střední školy živnostenské Sokolov, který obsadil třetí místo.

V únoru vyhlásil Národní ústav pro vzdělávání ve spolupráci s Hospodářskou komorou soutěž samostatných odborných prací. Do soutěže se mohli přihlásit studenti, kteří se vzdělávají v jednom z 12 vybraných učebních oborů, jako je kuchař, číšník, kadeřník apod.

Soutěžní práce, kterých bylo celkem 45, hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Hospodářské komory a Národního ústavu vzdělávání. Práce byly posuzovány nejenom podle věcné správnosti, ale také podle nápaditosti. V každém oboru pak byly vyhlášeny 3 vítězové.

Letos poprvé se do soutěže zapojila i Střední škola živnostenská Sokolov. Ta do soutěžního klání přihlásila z každého učebního oboru jednu práci, která byla součástí závěrečné učňovské zkoušky. Odbornou porotu pak nejvíce zaujal Jan Lindner, dnes již absolvent učebního oboru kuchař-číšník, který prostřel stůl ve stylu zimních olympijských her.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio