Nákup nových sanitek pro záchranáře v Karlovarském kraji má zpoždění

11. srpen 2011

Územní zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje měla do svého vozového parku získat pět nových sanitek za 21 milionů korun. Podle smlouvy měly být dodány do konce června. Protože ale jejich pořizovací cena překročila možnosti Karlovarského kraje, hejtmanství jednalo o ponížení této částky.

Z několika možností se vedení kraje rozhodlo pro variantu nákupu prázdných vozů a využití vybavení z dosluhujících aut. Celkem by vozový park měl být posilněn o čtyři sanitky s plným vybavením pro rychlou záchrannou službu a jednu se základním vybavení pro převozy pacientů.

Karlovarský kraj proto nakoupí jen podvozky a nástavby aut, zbytek se přemontuje ze stávajících sanitek. Dokoupit se musí jen vybavení, které ve starých sanitkách nebylo, například přístroj na zjišťování oxidu uhelnatého.

Vozový park Územní zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje disponuje nyní 43 vozy, včetně převozových. Některé z nich mají přitom najeto i 500 tisíc kilometrů. Podle mluvčího krajské záchranné služby Lukáše Hutty by se přitom měly vozy měnit po pěti letech nebo ujetí 150 tisíc kilometrů.

Spustit audio