Nadační fond v Chodově na Sokolovsku poskytl první příspěvek

20. duben 2023 10:35

Prvních sto tisíc korun uvolnila správní rada městského nadačního fondu v Chodově na Sokolovsku. Příspěvek dostala handicapovaná 18letá studentka Natálie na nákup vozidla.

Natálie je upoutaná na invalidním vozíku a odkázaná na celodenní pomoc své rodiny. Potřebuje auto, aby ji maminka mohla vozit do školy nebo k lékaři a taky na výlety. „Strašně se těším. Studuji v Sokolově na střední škole ISŠTE,“ říká s radostí Natálka.

„Jedná se o první příspěvek fondu ve výši sto tisíc korun, je určen na nákup automobilu, který žadatelé potřebují,“ upřesnila Eva Virtelová, vedoucí chodovského sociálního odboru a současně členka správní rady fondu.

„Myšlenka postupně zrála už v době, kdy začala platit první covidová opatření. Pak s příchodem energetické krize a války na Ukrajině se ukázalo, že řada lidí se dostává na hranici svých možností a pomoc potřebují. To byl ten moment, kdy jsme si ve vedení města řekli, že by bylo dobré mít nadační fond,“ uvedl starosta Patrik Pizinger s tím, že k poděkování se připojila i Natálie s maminkou.

Nadační fond Chodov založilo město v průběhu loňského roku. Na transparentním účtu se od té doby podařilo shromáždit více než půl milionu korun. Peníze jsou určené obyvatelům Chodova, kteří pomoc potřebují.

Spustit audio