Na pomoc vlkovi z Krušných hor lidé poslali už téměř dva a půl milionu korun

5. říjen 2022 14:00

Zraněný vlk z Krušných hor je po úspěšné operaci zadních kyčlí. Náročný ve středu podstoupil zákrok na pražské klinice. Lidé na jeho záchranu poslali už statisíce korun.

Těžce zraněného vlka našli v září mezi Horní Blatnou a Potůčky na Karlovarsku houbaři v silničním příkopu, kde ležel několik hodin. Zřejmě ho srazilo auto, řidič ujel a nepomohl mu. Vlk nemohl na zadní nohy a skončil v péči záchranné stanice živočichů v Bublavě na Sokolovsku.

Čtěte také

Ve středu podstoupil vlk plánovanou operaci na veterinární ortopedické klinice v Praze. Jak potvrdila záchranná stanice živočichů Drosera z Bublavy na Sokolovsku, operace se vydařila. Pokud nepřijdou pooperační komplikace, vlk bude propuštěn do domácího léčení.

Na jeho záchranu ošetřovatelé založili transparentní účet. Lidé na něj poslali už téměř dva a půl milionu korun. „Úžasný lidi najednou sami začali posílat peníze. Veškeré peníze použijeme pro něj. Jak na rekonvalescenci, když ho budeme moct mít na stanici, tak na jeho výběh. Prostě aby se měl co nejlíp,“ řekl Vilém Babič ze záchranné stanice.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio

Související