Na podporu záchranné stanice Drosera v Bublavě lidé vybrali téměř 13 tisíc korun

15. červenec 2020 08:45

Útulek pro hendikepovaná zvířata, vzdělávací a poradenské centrum. To jsou hlavní úkoly záchranné stanice zvířat Drosera v Bublavě u Kraslic. Její příznivci pro stanici uspořádali benefiční koncert.

Na kraji krušnohorské obce Bublava stojí nenápadný areál plný ptačích voliér. V oploceném území tam pracuje stanice pro hendikepovaná zvířata Drosera. Zařízení může pokračovat ve své práci zejména díky desítkám příznivců a drobných sponzorů. „Hodně si beru z přírody, tak ji chci něco vrátit. Kamarádi to dělají také zadarmo a hlavně rodina mi s tím pomáhá,“ uvedl Vladimír Tomáš Smolík, vedoucí záchranné stanice Drosera.

Ve stanici nachází zázemí poraněná zvířata z volné přírody. V provozu je sedm dní v týdnu. V současné době sem lidé nejčastěji přinášejí poraněná, nebo opuštěná mláďata. Podle Smolíka je ale důležitá hlavně osvěta: „Je to v televizi, všude, ale lidé si stejně myslí, že to zachrání, když to seberou. Není to tak.“

Záchranná stanice letos nedostala pravidelný grant na provoz. Na vznikající finanční potíže reagovali přátelé z blízkých Kraslic, kteří uspořádali benefiční koncert. Na činnost útulku při akci vybrali téměř 13 tisíc korun.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio