Na Klínovci začala zimní sezona. První den přijelo téměř tisíc lyžařů

9. prosinec 2023 10:00

V největším skiareálu v Krušných horách se v pátek rozjely lanovky a na svahy vyrazily stovky lyžařů. Na Klínovci začala zimní sezona.

Ochlazení a sníh tento rok urychlily začátek zimní sezony v Krušných horách. Některé skiareály ji zahájily už minulý víkend, zbytek se přidává právě v těchto dnech.

Třeba v pátek ráno se lidem poprvé otevřely sjezdovky taky v největším lyžařském středisku v Karlovarském kraji. Na Klínovec dorazilo první den téměř tisíc lyžařů. 

Čtěte také

S lyžemi nebo snowboardem se už můžou lidé vypravit také do Krušných hor. Největší místní skiareál zahájil zimní sezonu. Včera se tam poprvé otevřely pokladny a parkoviště zaplnila auta několika stovek návštěvníků.

Zájem byl hlavně kvůli ideálním podmínkám pro lyžování, na třech připravených sjezdovkách leží přibližně metr sněhu. Provozovatelům se podařilo připravit tři sjezdovky - Dámskou, Přemostěnou a Pařezovku - o celkové délce pět kilometrů.

Sněhové podmínky jsou nejlepší za posledních několik let

Na příští víkend chystají správci areálu otevřít nejdelší sjezdovku areálu - Lázeňskou - na jižní straně hory. Přidat by se mohly také svahy na Neklidu. Hlavní červenou sjezdovku má areál v plánu otevřít před Vánocemi. Večerní lyžování by mohlo začít už tradičně 25. prosince.

Skiareál bude mít nyní otevřeno každý den. Lyžovat se zatím bude za zvýhodněné ceny. V hlavní sezoně zůstanou ceny skipasů stejné jako v předchozím roce. Výhodněji lidé koupí skipasy on-line. Zásadní novinky pro návštěvníky letos areál nechystá.

V Karlovarském kraji v pátek otevřeli také ve skiareálech na Plešivci a na Bublavě.

Spustit audio