Na festivalu v Karlových Varech se představí herečka Clarksonová

5. červenec 2019 14:00
Zprávy

Filmový festival v Karlových Varech dnes 5. července přivítá americkou herečku Patricii Clarksonovou, která v sobotu obdrží Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. 

Dnes odpoledne uvede Clarksonová v městském divadle film Řidičský průkaz, ve kterém hraje po boku Bena Kingsleyho.

Slovenský režisér Juraj Jakubisko dnes dopoledne ukáže pracovní záběry z pokračování své slavné pohádky Perinbaba. Ve filmu, který je na Slovensku podobně oblíbený jako v Česku Tři oříšky pro Popelku, chce podle dřívějších informací pomocí digitálních triků oživit hlavní představitelku, kterou byla Felliniho manželka Giulietta Masinová, zesnulá v roce 1994, i Valérii Kaplanovou.

Odpoledne představí tvůrci nový film scenáristy a režiséra Petra Kolečka Přes prsty, komedii o dvou bechvolejbalových hráčkách, v níž hrají Jiří Langmajer, Denisa Nesvačilová, Jakub Prachař nebo Vojtěch Dyk. Pro Kolečka, úspěšného dramatika a televizního scenáristu, je film režijním debutem.

Ve 22:00 se bude v Národním domě promítat dokumentární film Pavarotti. Režisér Ron Howard legendárního italského tenora přibližuje prostřednictvím vzácných archivních záběrů i zpovědí jeho nejbližších.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio