Muž v Karlových Varech vykradl třicet aut, hrozí mu až dva roky vězení

23. říjen 2024 09:15

Karlovarští kriminalisté objasnili sérii případů vykradených aut. Policie zahájila trestní stíhání osmatřicetiletého muže, který je obviněn z vloupání do třiceti zaparkovaných vozidel v Karlových Varech.

K sérii krádeží mělo dojít během týdne od 9. do 16. října tohoto roku. Muž při svém jednání způsobil škodu ve výši přibližně 210 tisíc korun a v případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.

Podle vyšetřovatelů měl obviněný opakovaně poškozovat skleněné výplně u vozidel a vnikat do nich za účelem krádeže. Z vozidel odcizil například GPS navigace, peněženky s penězi a platebními kartami, cigarety nebo mobilní příslušenství. S odcizenými platebními kartami provedl několik neoprávněných transakcí.

V jednom z případů například vnikl do vozidla, odkud odcizil peněženku a platební kartu, se kterou následně uskutečnil několik plateb. V dalších případech poškodil skleněné výplně u vozidel, prohledal je, ale nic neodcizil. V jednom z vozidel po sobě dokonce zanechal svítilnu, se kterou pátral po cennostech.

Policisté a kriminalisté se na objasnění případu intenzivně zaměřili a pachatele se jim podařilo zadržet v pátek 18. října. Muž je obviněn z několika přečinů, včetně krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření platebních prostředků. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

autor: nkr
Spustit audio