Multižánrová Cimbálová muzika Milana Broučka slaví 10. výročí, připravuje velký výroční koncert

30. leden 2024

Cimbálová muzika Milana Broučka vznikla v roce 2014. U jejího zrodu stál houslista Milan Brouček, který muziku vede dodnes. Přestože se může zdát, že díky svému názvu a nástrojovému složení kapela spadá do kategorie folklor/lidová hudba, není tomu tak. Muzikanti totiž s oblibou překračují hranice hudebních žánrů.

Cimbálová muzika Milana Broučka & Cimbálová muzika Vojara

Členy Cimbálové muziky Milana Broučka jsou vynikající muzikanti - převážně absolventi uměleckých škol a hráči předních českých orchestrů. Laťka v interpretaci je tak u této kapely velmi vysoko. Hráčská virtuozita ale není jediným, co u této muziky fanoušci nadšeně obdivují. Kapela se postupem času rozvinula do multižánrovosti a s chutí a temperamentem interpretuje vlastí originální hudební úpravy filmové hudby, muzikálů nebo dokonce rokové hudby.

Cimbálová muzika Milana Broučka také spolupracuje s řadou předních českých umělců – např. Václavem Noidem Bártou, Vlaďkou Bauerovou, Editou Adlerovou atd., má za sebou i několik projektů s Plzeňskou filharmonií.

Milan Brouček

Přijďte s kapelou oslavit desetiletí do plzeňského klubu Buena Vista. Těšit se můžete nejen na koncert Cimbálové muziky Milana Broučka, ale i na speciálního hosta, kterým je CM Vojara z jižní Moravy. Výroční koncert proběhne 8. 3. 2024 od 19:00 hodin.

Kapelu a její koncerty můžete sledovat na cimbalovamuzikamb.cz a také na jejím profilu na facebooku, Instagramu a Youtube.

Spustit audio

Související