Monitorovací kamery v Chebu nově dohlížejí také na Poohří

17. červenec 2013

V minulém týdnu byly zprovozněny tři nové monitorovací kamery, které dohlížejí na upravená území v chebském Poohří. Jedna zabírá Krajinku, druhá nový areál na levém břehu a třetí lanové centrum.

„Právě v Poohří se s vandalismem nebo krádežemi vysázených květin setkáváme poměrně často. Nové kamery nám určitě pomohou při objasňování těchto deliktů, navíc by mohly působit i preventivně,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil, do jehož kompetence spadá mimo jiné i vedení městské policie.

Městský kamerový dohlížecí systém v Chebu má tak v současné době již osmnáct kamer. Ty monitorují celý úsek od Kamenné ulice přes náměstí a pěší zónu až po nádraží, některé lokality v širším centru města, sídliště Zlatý vrch a nově i Poohří. „Poslední rok využíváme kamerový systém pro odhalování přestupků podstatně více než dříve. Po jeho obsluze požadujeme, aby se soustavně zaměřovala hlavně na ta místa, kde je porušování veřejného pořádku nejčastější,“ dodal Pospíšil. „Zatímco za loňské první pololetí jsme od obsluhy kamerového systému dostali pouze 86 podnětů, za stejné období letošního roku to byla téměř tisícovka.“

Pořízení tří nových monitorovacích kamer, které již mají daleko lepší rozlišovací schopnosti než stávající dohlížecí body po městě, přišlo na necelých 400 tisíc korun. Dvě jsou otáčecí, pouze pro lanové centrum stačilo instalovat kameru fixní.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio