Mohylová k hlavní roli v Bodu obnovy: Doufám, že nikoho nezklamu

8. červenec 2023

Herečka Andrea Mohylová původně studovala balet, kvůli zranění ale musela přejít na herectví. Je členkou Divadla J. K. Tyla v Plzni a v nové české scifi režiséra Roberta Hloze Bod obnovy dostala hlavní roli tak trochu proti očekávání. S představitelkou Em Trochinowské si povídala Jana Strejčková.

O vás se mluví jako o objevu letošního festivalu, jak se to poslouchá?
Poslouchá se to hezky. Doufám, že nikoho nezklamu, že diváci budou nadšení, tým je nadšený, já nadšená jsem.

Vy jste se narodila v malé vesnici v Beskydech, jak se vyrovnáváte s festivalovým prostředím?
Jelikož znám už prostředí divadelních festivalů, tak si myslím, že dobře. Zároveň mám už věk na to, takže si myslím, že jsem nohama na zemi. Takže tak koukám, co se okolo děje a snažím se to zapamatovat.

Čtěte také

Hrajete v Bodu obnovy. Přibližte nám film a svou roli…
Hraji tam hlavní roli Em Trochinowské, která je agent. Nechci moc prozrazovat děj filmu, protože ten teaser, co vznikl, je velmi lákavý a napínavý. Zatím to vzbudilo krásné ohlasy a očekávání. Navíc si myslím, že jsme to snad dokázali natočit tak, že to bude na každém divákovi, co si o Bodu obnovy myslí a co si bude myslet o mojí postavě.

Děj filmu se odehrává v roce 2041, kde se vidíte vy v tomto roce?
Doufám, že stále nohama pevně na zemi. Se svou rodinou a uvidíme, kam mě vítr ponese.

Ve filmu máte blonďaté vlasy, byla to paruka?
Nebyla. Byly to moje vlasy, odbarvovali mě zhruba 12 hodin. Film jsme točili asi půl roku, protože nás zasáhl covid, takže se musely pak vlasy řešit docela razantně. Museli jsme to odbarvovat celé, docela jsem si s těma vlasama užila.

Jak probíhal casting na film Bod obnovy? Jak se dostala k herectví? A co ji v nejbližší době čeká? I to uslyšíte v rozhovoru!

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio