Mladá dívka ze Sokolova bojovala před lety o život. Vylezla na vagon a zasáhl ji elektrický proud

14. duben 2016

Stačí jeden okamžik a doslova se nám změní život. To samé se přihodilo 25leté Simoně ze Sokolova. Před osmi lety se rozhodla se svými kamarádkami, že vylezou na vagóny. Nikdo netušil, že Simona za krátkou chvíli bude bojovat o život. Stačil jeden pohyb a mladou dívku zasáhl elektrický proud.

Simoně se tato tragédie stala v 17 letech. Popálená byla na téměř 50 procentech těla. O život opravdu bojovala, protože při takto rozsáhlém poranění někteří lidé umírají. Z té chvíle si nepamatuje vůbec nic. Další informace už zná jen z vyprávění kamarádek.

Probudila se až po 11 dnech v nemocnici v Praze na Vinohradech na popáleninovém centru. Ani lékaři tehdy nedokázali předpovědět, jestli bude v pořádku. V nemocnici strávila asi 8 měsíců. Nejhorší pro ni bylo, když zjistila, že přišla o vlasy. Popálení jí doslova skalpovalo hlavu.

Dnes už ví, že to byl hodně hloupý nápad

Prý vůbec s kamarádkami netušily, co se může stát. Na druhou stranu říká, že ji to hodně změnilo. Předtím ji záleželo jen na tom být hezká a líbit se, ale co bude jednou dělat v budoucnu, o tom nepřemýšlela.

Na nemocničním lůžku zjistila, že nejdůležitější v životě je rodina, která při ní stála, když to nejvíc potřebovala a ve všem jí pomohla. Zároveň ale dodává, že na to všechno měla přijít daleko dřív a za jiných okolností.

Simona má na hlavě, obličeji a krku transplantovanou kůži, takže následky jsou na těchto místech opravdu minimální. Na zbytek těla pak dostala štěpy ze své vlastní zdravé kůže. Tu transplantovanou si nemůže vynachválit. Je prý daleko příjemnější. Problémy se jí ale nevyhýbají. Popálená kůže nemá potní žlázy, takže když je velké vedro, její kůže se sama pocením neochlazuje a v létě omdlívá. Proto nesmí být na sluníčku.

V současné době Simona pracuje na částečný úvazek. Nestěžuje si. Je mezi lidmi a to jí nabíjí energií. Ví, že v minulosti udělala velkou hloupost. Také za ní nese vinu až do konce života. Varuje proto každého, koho taková věc napadne, ať neriskuje. Ona měla štěstí, přežila. Jiní lidé ho ale mít nemusí.

Spustit audio