Ministr školství Marcel Chládek navštíví zítra Karlovarský kraj

13. březen 2014

Do Karlovarského kraje přijede v pátek 14. března ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek. Během své cesty navštíví několik základních a středních škol v regionu. Jedním z hlavních projednávaných témat bude problematika nekvalifikovaných pedagogů.

Karlovarský kraj je dle analýzy ministerstva školství jedním z nejvíce ohrožených krajů co se týče počtu nekvalifikovaných pedagogů. Cesta ministra proto povede právě sem, neboť chce problémy s pedagogy řešit aktivně přímo v postiženém regionu.

Spolu s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným bude ministr jednat se zástupci ředitelů základních, středních i praktických škol. V rámci své cesty navštíví například Základní školu v Březové u Sokolova, Základní školu v Kynšperku nad Ohří, Základní školu v Chodově či Integrovanou střední školu technickou a ekonomickou v Sokolově.

Dalšími tématy jednání bude příprava nového systému financování regionálního školství, přijímací řízení a celostátní přijímací zkoušky na střední školy nebo vznik nových soukromých středních škol.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio