Mezinárodní kovářské sympozium v Bečově se blíží! Nabídne program pro celou rodinu

5. září 2024

Milovníci tradičního řemesla a uměleckého kovářství se mohou těšit na 17. ročník Mezinárodního kovářského sympozia v Bečově nad Teplou, které se uskuteční už tento víkend. Akce proběhne od soboty 7. září do neděle 8. září a nabídne nejen ukázky mistrovského umění kovářů z Česka i ze zahraničí, ale také bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Letošním tématem sympozia je „Evoluce“, které se ve svých dílech pokusí interpretovat celkem 44 přihlášených kovářů. Návštěvníci se mohou těšit na jejich originální a kreativní práce, které budou vystaveny v galerii. V této galerii budou mít lidé možnost hlasovat o nejlíbivější výrobek a zároveň si jednotlivá díla zakoupit nebo je dokonce vysoutěžit.

Bohatý program pro všechny 

Sympozium oficiálně začne v sobotu 7. září v 9:00 a potrvá až do půlnoci. Nedělní program pak startuje opět v 9:00 a skončí v poledne. Pro nejmenší účastníky bude v sobotu připravena speciální drátenická dílna, kde si děti budou moci vyzkoušet práci s drátem a vytvořit si své vlastní malé výrobky.

Petr Svoboda, předseda spolku Mezinárodní kovářské sympozium a Miroslav Rudolf, kovář

Atmosféru akce doplní živá hudba. Vystoupí harmonikář, který svými melodiemi přiblíží tradiční českou lidovou tvorbu, a o večerní zábavu se postará energická romská kapela. Mezinárodní kovářské sympozium v Bečově nad Teplou slibuje neopakovatelný zážitek plný řemeslné kreativity, hudby a zábavy pro celou rodinu.

autoři: Radim Jehlík , nkr
Spustit audio