Městská tržnice v Ostrově bude do Vánoc minulostí

27. listopad 2016

Demolice objektů městské tržnice v Ostrově proběhne během prvních tří prosincových týdnů. Soukromý provozovatel, který objekty vybudoval a přes 20 let užíval, a jemuž koncem října vypršela nájemní smlouva, je podle smlouvy bezplatně převedl do majetku města a do poloviny listopadu vyklidil a opustil.

Město se rozhodlo odstranit budovy ještě do konce letošního roku. „Díky výběrovému řízení na dodavatele demoličních a uklízecích prací se povedlo výrazně snížit náklady na odstranění tržnice, která již může být, kvůli materiálům použitým počátkem 90. let při její výstavbě, považována za nebezpečný odpad,“ říká starosta Pavel Čekan.

Předpokládaná cena demolice byla dva miliony korun. Tato částka se povedla ostrovské radnici snížit na pouhých 400 tisíc.

Vítězné firmě demoličních prací bylo 22. listopadu předáno staveniště. Demolice a likvidace vysloužilých objektů tržnice proběhne do Vánoc. 23. prosince by měl být prostor mezi Mírovým náměstím a Hlavní třídou uklizený, vyčištěný a prázdný.

Podle vedení města zatím není jasné, co v místě vznikne. Ve hře je hned několik možností od moderního objektu nové tržnice, přes vzdušnou otevřenou relaxační zónu po kombinaci obojího, kdy by trhovci mohli v místě prodávat své zboží v mobilních stáncích.

Městská tržnice v Ostrově
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio