Město Cheb řeší problémy hned několika poškozených mostů

28. listopad 2018 08:00

Na jeho území totiž vedení radnice před časem odhalilo vážné závady mostních konstrukcí. A situací se radnice musela zabývat v průběhu celého letošního roku.

U hlavního chebského nádraží letos v březnu zmizela lávka, která vedla nad kolejištěm k městské části Švédský vrch. Nová lávka se s ohledem na finanční náročnost zatím stavět nebude a lidé musejí koleje objíždět, anebo obcházet.

Podobné potíže mají také obyvatelé městské části Háje. S centrem ji spojuje další lávka pro pěší. Její opravy se teď ale pomalu chýlí ke konci: „Tento týden by mělo dojít k ukončení opravy spodní části té lávky a v příštím týdnu by měla být zahájena oprava té horní části. Rozděleno je to z toho důvodu, že vše navazuje na výluky Českých drah,“ vysvětluje místostarosta Jiří Černý.

Lávka městské části Háje má být opravena do konce roku, problémy má ale i ta v lesoparku

Podle Černého se nepředpokládá žádné prodloužení oprav a lávka by měla být do konce roku opravena. Lávka do městské části Háje bude po opravách užší, aby odlehčila nosné konstrukci. Její životnost je navíc pouhé tři roky, pak ji nahradí nová mostovka.

Město teď ale řeší také potíže s novou lávkou, kterou využívají návštěvníci nedávno upraveného lesoparku. „Závady spočívají v tom, že jsou místa, kde od léta došlo ke korozi některých míst. Jsou tam také některé části ohnuté. Jsou to všechno věci podléhající reklamačnímu řízení, které v tuto chvíli běží.“

Lávku v lesoparku chtějí představitelé města zprovoznit před hlavní letní sezónou. Kontroly dalších mostů na území města mají průběžně pokračovat. 

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio