Mariánské Lázně zvažují účast v dražbě o letiště Skláře

26. září 2017

Mariánské Lázně zvažují účast v dražbě blízkého letiště Skláře. Majetek zkrachovalé společnosti Air Special se bude v říjnu prodávat za vyvolávací cenu 22,6 milionu korun. Do té doby chce vedení města také probrat případné možnosti využití pozemků.

„Je to poměrně velká plocha. Je to nejen letiště, ale má i další možná využití. Z pohledu města je to strategický majetek. Ale na druhou stranu je to zbytný majetek. Když to zasadím do kontextu investic, které má město dělat, a to ještě počítám s tím, že by to město získalo za vyvolávací cenu, tak je to poměrně velká zátěž," řekl starosta Petr Třešňák.

Rozsáhlé pozemky, které byly ještě před několika lety využívané pro letiště, leží nedaleko města v katastrálním území Holubína a Chotěnova. Podle Třešňáka by bylo možné je využívat jak pro letiště pro malá letadla, tak i například pro další výstavbu. Město v současné době příliš ploch pro výstavbu nemá.

Zastupitelé pověřili vedení města, aby sestavilo odbornou skupinu, která by měla najít možné využití lokality. Podle starosty by ale bylo komplikovaná i samotná účast na dražbě. V případě obcí a měst je totiž vždy problém utajit, jak vysoko zástupci města mohou při dražbě jít.

zdroj: ČTK
Spustit audio