Mariánské Lázně o víkendu zahájí sezonu. Chybět nebude bohatý doprovodný program

9. květen 2023

Každoročně se druhý květnový víkend v Mariánských Lázních koná Slavnostní zahájení lázeňské sezóny za účasti řady osobností kulturního a politického dění. Ani letos tato akce nebude chybět.

Letošní ročník proběhne v termínu od 12. do 14. května. Hlavním dějištěm akce se stane opět mariánskolázeňská kolonáda a její blízké okolí. Návštěvníci se opět mohou těšit na bohatý program, ve kterém nebude chybět tradiční žehnání pramenům, řemeslný ani farmářský trh a hudba různých žánrů.

Oficiální část programu zahájí Koncert Západočeského symfonického orchestru, který se uskuteční v pátek 12. 5. od 19.30 hodin ve Společenském domě Casino. Oficiální část bude pokračovat v sobotu 13. května v 10.00 hodin Mší svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie, který stojí poblíž kolonády.

 V rámci slavnostního aktu na kolonádě, který bude následovat po mši cca od 11 hodin, požehnají církevní hodnostáři mariánskolázeňským pramenům, přítomné přivítají a projevů se ujmou představitelé města Mariánské Lázně a církve. Prostor bude dán také významným hostům a jejich zdravicím. Průvodcem sobotního programu bude moderátor Alexandr Komarnický.

Nedělní program bude v režii Základní umělecké školy Fryderyka Chopina. Žáci této školy pod vedením pedagogů předvedou vše, co se během své docházky naučili.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.