Lidé v Sokolově se můžou nechat bezplatně vyšetřit během Dne pro zdraví

18. září 2024 10:55

Ve středu se na náměstí Budovatelů v Sokolově uskuteční Den pro zdraví, během kterého se mohou lidé nechat bezplatně vyšetřit. Akce, zaměřená na prevenci onkologických onemocnění, začíná ve 13 hodin a potrvá do 17 hodin.

Druhý ročník Dnů pro zdraví a nejen proti melanomu pořádá nezisková organizace Dialog Jessenius ve spolupráci s Karlovarským krajem. Cílem této iniciativy je upozornit na důležitost prevence zejména v Karlovarském kraji, který dlouhodobě bojuje s dostupností onkologické péče.

Na náměstí Budovatelů před Kulturním domem budou mít zájemci možnost nechat si odborníkem vyšetřit znaménka. Součástí programu budou také ukázky správných technik samovyšetření prsou a varlat na speciálních maketách. Návštěvníci se mohou rovněž poradit s nutriční terapeutkou a získat další cenné informace týkající se jejich zdraví.

„Ukážeme samovyšetření prsu na anatomickém modelu, samovyšetření varlat, změříme tlak i saturaci, abychom připomněli i včasný záchyt karcinomu plic,“ uvedla ředitelka společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová.

Den pro zdraví tak opět nabídne jedinečnou příležitost, jak získat užitečné informace o prevenci závažných onemocnění a naučit se samovyšetřením, které mohou pomoci při včasném odhalení zdravotních problémů.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio