Lidé šetří a dárců ubývá. Potravinová banka v Karlovarském kraji opět žádá o pomoc

20. červen 2022 12:15

Potravinová banka v Karlovarském kraji potřebuje opět pomoc. Přibývá ji totiž klientů, kteří se dostali do existenčních problémů. Jedná se například o seniory. Sklady se proto rychleji vyprazdňují.

„Zásoby z jarní sbírky potravin máme téměř rozebrané. Při výdejích je tak doplňujeme vyřazenými potravinami, které svážíme z obchodních řetězců, nebo je dostáváme od výrobců. Sbírka byla slabší, a jelikož máme i víc odběratelů než před rokem, tak pochopitelně ubývají i naše zásoby. Lidé více šetří a dárců ubývá,“ uvedl ředitel Potravinové banky v Karlovarském kraji Milan Hloušek.

Podle něj odběratelé v souvislosti se zdražováním výrazně přibývají. „Poznáváme to každý den. Lidé často volají i mně a prosí o pomoc. V poslední době jsou to nejvíce matky samoživitelky a senioři. Snažím se je vždycky nasměrovat na nejbližší partnerskou organizaci, která by jim mohla potravinovou pomoc vydat,“ dodal Hloušek.

Banka potřebuje doplnit hlavně rýži, oleje, těstoviny, mléko, masové konzervy a čaje. Z drogerie ji chybí hlavně zubní pasty a pleny všech velikostí.

Spustit audio