Letní bramborový salát

Letní bramborový salát

Lahodný salát připravíme též ze stejného dílu vařených brambor a křehkých jablíček, které jsme předem oloupali, odstranili jádřince a nakrájeli na plátky. Vynecháme cibuli a ostatní postup je stejný.

Suroviny na salát:

750 g brambor

2 nakládané okurky

1 cibule

1 svazek ředkviček

1 vejce uvařené natvrdo

pažitka

Suroviny na zálivku:

1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice

3 lžíce vinného nebo jablečného octa

2 lžíce kvalitního oleje

1 lžička cukru

mletý pepř

sůl

Postup:

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a spolu s okurkami, očištěnými ředkvičkami a cibulí nakrájíme na plátky.

Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou z uvedených surovin, které v hrnku rozkvedláme.

Salát lehce promícháme a necháme rozležet. Před podáváním posypeme povrch salátu nahrubo nastrouhaným natvrdo uvařeným vejcem a nakrájenou pažitkou.

Podáváme k pečenému masu, rybám, řízkům, minutkám, apod.

Celková doba přípravy tohoto receptu trvá přibližně 1 hodinu.