Lázeňské centrum Karlových Varů bude opět patřit běžcům

20. září 2023 10:30

Město Karlovy Vary bude opět patřit běžcům. K romantickým kolonádám, ale i k nádherným lázeňským budovám je zavede trať závodu ČEZ RunTour, který se uskuteční v sobotu 23. září.

Nebude se ovšem jen běhat, ale speciálním tématem tohoto závodu budou také relax a odpočinek. Šestého ročníku se zúčastní více než dvě tisícovky sportovců.

Trať povede kolem kolonád, Vřídla, lázeňskými parky nebo romantickým údolím říčky Teplé. Jako první se na start postaví děti, které poběží 500 nebo 1000 metrů.

Registrace a další informace k závodu najdete zde

Na trať se pak postupně vydají běžci na tradičních distancích. Jako další odstartuje rodinný běh na 3 km. Následovat bude nejpopulárnější pětikilometrový závod a tečku za celým programem udělá běh na 10 kilometrů.

Pokud se chcete o svou běžeckou radost podělit s přáteli, můžete se přihlásit na start štafetových závodů na 2x5 km nebo 4x2,5 km, které se uskuteční v rámci desetikilometrového závodu.

Na startu budou i tentokrát úplní začátečníci, hobby běžci, výkonnostní sportovci i česká elita. „Těší nás, že s námi poběží také hendikepovaná plavkyně Vendula Dušková, která má ambice dostat se na paralympijské hry v Paříži,“ říká Marek Pirzkall z pořadatelské agentury.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio

Související