Lávku v blízkosti národní přírodní památky Svatošské skály u Karlových Varů letos doplní nový most

5. březen 2020 10:25

Stovky turistů, vodáci splouvající řeku Ohři a horolezci trénující na skalních stěnách. Tak vypadá v hlavní letní sezóně národní přírodní památka Svatošské skály u Karlových Varů. Oblíbené místo letos ale čeká částečné omezení provozu. Souviset bude s výstavbou nového mostu na blízké frekventované cyklostezce.

Nový most vyroste v místech někdejší mostní konstrukce, ze které zbyl pouze násep a pilíř uprostřed říčního koryta a bude dlouhý téměř 60 metrů. Sloužit bude hlavně pěším a cyklistům. V nouzi po ní ale přejedou i záchranáři.

Čtěte také

„Je to bezpilířový systém v rámci vodního toku. Konstrukce je zavěšená na pylonech, které jsou na břehu. Využívá stávající násep na straně směrem k Lokti. V areálu Svatošských skal budeme muset ale samozřejmě zřídit také nový prostor nájezdu,“ popsal novou mostní konstrukci krajský radní Josef Janů.

Právě hejtmanství je hlavním investorem stavby, která už brzy dočasně omezí místní obyvatele i turisty. Už teď se musí návštěvníci Svatošských skal na příjezdových cestách pohybovat opatrněji, kvůli pohybu stavebních strojů. Omezení potrvá do listopadu, kdy má být lávka hotová. Stav komunikací chce město Loket jako majitel pozemků průběžně kontrolovat.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio