Kuře (králík) mnoha chutí
podle paní Marie z Manětína
Suroviny:
1 kuře ( 4 kuřecí stehna, nebo zadní část králíka)
2 cibule
10 -15 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce kečupu
2 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
6 stroužků česneku
8 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2-3 bobkové listy
sůl
sladká paprika
kari
Postup:
Ustřihneme dva stejně dlouhé kusy z obvazového materiálu(fáč) a zabalíme do nich koření (pepř, nové koření a bobkový list.) Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek, přidáme kečup, kremžskou hořčici, sojovou omáčku a vše dobře promícháme. Kuře osolíme, opaprikujeme a posypeme kari kořením. Vložíme do pekáče a potřeme marinádou, přidáme zhotovené sáčky s kořením a necháme v lednici odležet do druhého dne. Poté kuře podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.
Přílohy: brambory, bramborové knedlíky, rýže, halušky, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka