Kuře (králík) mnoha chutí

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Manětína


Suroviny:


1 kuře ( 4 kuřecí stehna, nebo zadní část králíka)
2 cibule
10 -15 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce kečupu
2 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce sojové omáčky
6 stroužků česneku
8 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2-3 bobkové listy
sůl
sladká paprika
kari

Postup:


Ustřihneme dva stejně dlouhé kusy z obvazového materiálu(fáč) a zabalíme do nich koření (pepř, nové koření a bobkový list.) Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, česnek, přidáme kečup, kremžskou hořčici, sojovou omáčku a vše dobře promícháme. Kuře osolíme, opaprikujeme a posypeme kari kořením. Vložíme do pekáče a potřeme marinádou, přidáme zhotovené sáčky s kořením a necháme v lednici odležet do druhého dne. Poté kuře podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka.



Přílohy: brambory, bramborové knedlíky, rýže, halušky, zeleninový salát

autor: posluchač