Křesadlo: Cena pro obyčejné lidi, co dělají neobyčejné věci

28. březen 2023

Znáte ve svém okolí člověka, který dobrovolně věnuje svůj čas a sílu veřejně prospěšné činnosti? Využijte příležitosti mu poděkovat a nominujte ho na cenu Křesadlo 2022! Naším odpoledním hostem byla Romana Trutnovská, vedoucí dobrovolnického centra INSTAND.

Nominovat dobrovolníky mohou všichni občané, nejen organizace. Veškeré podrobnosti a podmínky akce naleznete na internetových stránkách Dobrovolnického centra INSTAND.

Cílem udělování ceny Křesadlo je nejen ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví a neziskový sektor, ale také vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost i respekt k těm, kteří je vykonávají. Myšlenka každoročního ocenění dobrovolníků vznikla v rámci Mezinárodního roku dobrovolníků v roce 2001. Podobné ceny se udělují v USA, existují i v některých okolních zemích, například v Maďarsku, kde ji předává každoročně prezident.

Návrhy mohou občané a organizace zasílat nejpozději do 15. dubna 2023 prostřednictvím formuláře. O držitelích Křesadla za rok 2022 rozhodne devítičlenná komise. Slavnostní předávání cen proběhne 16. června v Hotelu Imperiál.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio