Krejčové mě občas nemají rády

24. květen 2014

Narodila se v Liptovském Mikuláši, je absolventkou Střední průmyslové školy v Trenčíně a v roce 1986 úspěšně ukončila studia na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Dnes je jednou z nejuznávanějích módních návrhářek u nás.

Beáta Rajská už jako studentka získala několik ocenění na fashion soutěžích. S módou se později na čas rozloučila, aby se k ní v roce 1993 krátce po narození druhého syna vrátila jako učitelka oděvní školy. Od roku 1997 úspěšně podniká v módní branži a je mimo jiné držitelkou diplomu za nejkrásnější šaty na soutěži Miss World.

Beátin tatínek zásadně nesouhlasil s tím, že si místo studií gymnázia vybrala oděvní školu. Dnes je ale na svou dceru náležitě pyšný. Přitom oděvy pro muže podle svých slov prý nikdy tvořit nebude.

Vlna a hedvábí – s těmito přírodními materiály nejraději pracuje velká fanynka skupiny Elán, která nedá dopustit na rodinné zázemí a své nejbližší. Jejími nejoblíbenějšími barvami jsou červená a bílá. Džíny téměř nikdy neobléká a doma vám otevře klidně i v obyčejných teplákách.

Jak moc má ráda Karlovy Vary a proč? Kde čerpá inspiraci? A jaké budou módní trendy letošního léta?

Odpovědi i na tyto otázky se dozvíte od Beáty Rajské, pokud si přehrajete záznam rozhovoru s moderátorem Petrem Čimperou.

autor: Petr Čimpera
Spustit audio