Kraslické vánoční stromky ozdobily děti ze škol a mateřinek

2. prosinec 2023 11:30

Obří vánoční smrk vysoký patnáct metrů zdobí náměstí T. G. M. v samotném centru Kraslic, kde se už v neděli 3. prosince uskuteční jeho slavnostní rozsvícení. Letos přitom nepůjde o jediný vánoční strom, který rozsvítí ulice města.

Nově přibude jeden u radnice. Dalších sedm menších je pak přímo před radnicí, které tam zdobí děti ze škol a mateřinek vlastnoručně vyrobenými ozdobami. Zahájení adventu se přitom ponese ve velkém. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní program.

Letošní vánoční strom pochází přímo z Kraslic

„Jeho stáří je podle letokruhů asi třicet let a vyrostl v areálu kraslických technických služeb," řekl Martin Smolík, ředitel Technických služeb města Kraslice.

Kvůli transportu smrku bylo nutné povolat velký jeřáb a tahač. Po jeho instalaci na náměstí se pak už pracovníci technických služeb vrhli na ozdobení.

Nedělní zahájení adventu začne v Kraslicích úderem 15. hodiny, kdy postupně vystoupí děti z místních škol a mateřinek. Chybět nebude program základní umělecké školy. Následovat bude ohňová show.

„Společné rozsvícení vánočního stromu je naplánováno od 17:50 hodin," uvedl ředitel Městského kulturního centra Ladislav Sedláček. První advent pak završí skupina Alison a dětský pěvecký sbor ZUŠ Chodov.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio