Krajské finále Poháru Josefa Masopusta budou hostit v Sokolově

14. únor 2014

Třetí ročník Poháru Josefa Masopusta, největšího celostátního turnaje středoškolských fotbalových týmů, má před sebou jarní pokračování. Krajské kolo této sportovní akce se koná pod záštitou hejtmana Josefa Novotného.

V okrskových a okresních turnajích během podzimu nastoupily stovky školních výběrů po celé České republice, aby jako reprezentanti svých škol hájili své barvy. V Karlovarském kraji se zatím bojů účastnilo 13 středních škol, z nichž do krajského finále postoupila SOŠ logistická a SOU Dalovice a První české gymnázium v Karlových Varech.

Na hřištích byly k vidění výborné výkony, ale často i obyčejná radost z pohybu. V turnaji totiž není vítězství tím nejdůležitějším. Jednou ze základních myšlenek pořadatelů je totiž připomínání hodnot, které svým životním příběhem reprezentuje legenda světové kopané Josef Masopust - čest a smysl pro fair play.

„Každá aktivita tohoto typu je vítána. Mladí v těchto věkových kategoriích jsou vystaveni spoustě různých nástrah a je vždy dobré, pokud svůj čas tráví aktivním pohybem. A když jde o fotbal, tím lépe,“ popsal projekt Jakub Dovalil, trenér reprezentačního fotbalového výběru hráčů do 21 let. „Všichni, kteří se na projektu podílíme, máme radost z toho, že si Pohár Josefa Masopusta našel své pevné místo v oblasti středoškolských sportovních aktivit“, doplnil manažer projektu Petr Procházka.

Krajské finále Poháru Josefa Masopusta mezi dalovickou střední školou a karlovarským gymnáziem se uskuteční 8. dubna v Sokolově.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio