Krajská knihovna v Karlových Varech nabízí čtenářům přístup do online fondů

9. listopad 2020 13:35

Krajská knihovna Karlovy Vary umožňuje svým zaregistrovaným čtenářům přístup k online publikacím. Využití digitálních fondů umožňuje dočasná smlouva s Národní knihovnou.

Národní knihovna získala ke zveřejnění souhlas kolektivních správců autorských práv a také souhlasné stanovisko Svazu českých knihkupců a nakladatelů. Zpřístupní tak více než 215.000 titulů monografií a periodik, což je téměř 64 milionů stran.

„Podepsali jsme smlouvu s Národní knihovnou, která umožňuje našim čtenářům přístup do těchto databází prostřednictvím webových stránek obou institucí. Stačí, když se přihlásí svými registračními údaji jako uživatelé Krajské knihovny Karlovy Vary,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Digitální fondy budou otevřeny tak dlouho, dokud zůstanou knihovny pro veřejnost uzavřené. Z důvodu očekávané vysoké zátěže byly spuštěny dvě přístupové brány. V případě přetížení jedné, mohou čtenáři využít druhou. Kompletní digitální fondy MZK a NK ČR lze najít po přihlášení na adrese www.ndk.cz nebo na adrese dnnt.mzk.cz.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajská knihovna Karlovy Vary
Spustit audio