Koupaliště Michal zve na další ročník závodů dračích lodí: 16 týmů a bohatý program

12. červen 2024 09:25

V areálu přírodního koupaliště Michal u Sokolova se v sobotu 15. června odehraje třetí ročník závodů dračích lodí, který slibuje rekordní účast. Akci pořádají SUAS GROUP a Sokolovská uhelná, a vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Start závodů je naplánován na 12:30 hodin. Letošní závody se nesou motto: „V roce draka poznej draka!“ a představí se na nich rekordních 16 posádek, které tvoří zaměstnanci různých firem, škol a institucí. Každý tým tvoří deset členů, kteří budou závodit na lodích o délce 12,5 metru, ozdobených dračí hlavou na špici a ocasem na zádi.

Mezi hlavní atrakce bude i letos patřit tradiční derby hokejistů A – týmu HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov. „Srdečně zveme všechny fanoušky sportu a zábavy, aby přišli fandit a užili si doprovodný program při tomto unikátním závodu, který nemá v našem kraji obdoby,“ říká Jiří Štěpán, jednatel koupaliště Michal.

Autogramiáda hokejistů i rozhlasový přenos 

Pro hokejové fanoušky bude také připravena autogramiáda hokejistů obou klubů, která se uskuteční ve 14:00 hodin. Novinkou letošního ročníku bude dražba podepsaných hokejových dresů, včetně dresu s podpisem mistra světa Ondřeje Beránka. Pro děti je připraven speciální program a možnost vyzkoušet si jízdu v dračích lodích.

Den plný aktivit završí Afterparty s DJ MIRO NOVY, která začne v 18:00 hodin. Po celý den budou v areálu k dispozici stánky s občerstvením. Během akce bude v areálu umístěn také stánek Nadačního fondu Františka Štěpánka, kde bude možné přispět na dobrou věc. Zájemci si budou moci zakoupit tombolu a nadační merch. Celodenní výtěžek poputuje šestileté Nelince z Toužimi, která trpí kombinovaným postižením a potřebuje nepřetržitou zdravotní péči a pravidelné rehabilitace.

Závody dračích lodí mají mediální podporu Českého rozhlasu Karlovy Vary, který bude z akce vysílat přímý přenos. Rozhlasový stan nabídne návštěvníkům informace o vysílání i o nejbližších akcích, které rozhlas chystá.

autor: nkr
Spustit audio