Kefírové řezy
podle paní Miloslavy z Chodova
Suroviny :
35 dkg polohrubé mouky
30dkg moučkového cukru
1 dcl oleje
2-4 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1,5 kávové lžičky jedlé sody
1/2l zakysaného mléka (acidofilní, kefír, podmáslí)
jablka
Postup:
Všechny sypké suroviny dobře promícháme, přidáme olej, mléko a na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 30 minut. Po upečení buchtu polijeme čokoládou a posypeme dle chuti kokosem, ořechy.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.