Karlovy Vary se zaměří na opravy dětského tábora Studánka, Vladař postupně utlumí

5. prosinec 2023 15:30

Karlovy Vary budou v příštích letech investovat ze dvou letních táborů pro děti hlavně do Studánky. Tábor Vladař budou zřejmě postupně utlumovat.

Magistrát se při zvažování investic zaměří prioritně právě na tábor Studánka. Město má dva dětské tábory, oba dva nutně potřebují opravy.

„Komise školství, které jsem to dal k projednání, doporučila radě města preferovat do budoucna letní tábor Studánka, který vychází lépe než dětský tábor Vladař," uvedl náměstek primátorky Martin Dušek.

Neznamená to, že se přestane letní tábor na stolové hoře Vladař u Žlutic využívat. Nějakou dobu budou fungovat oba dětské tábory.

Vladař je tábor se stany s dřevěnou podsadou. V areálu táborové základny jsou dvě budovy. V dolní je vlastní kuchyň, jídelna a zdravotní ošetřovna s lůžky pro nemocné. Ve spodní části pak sprchy a umývárna. Město zde v poslední době investovalo například do nového vrtu pro zdroj vody.

Táborová základna Studánka leží asi sedm kilometrů od Aše. I Studánka je stanový tábor. V areálu je srub, kde se děti mohou schovat při nepřízni počasí. Součástí srubu je i malá kuchyňka a kryté posezení venku. Tábor má zrekonstruovanou koupelnu a suché toalety.

Dětské tábory, které pořádá karlovarský Dům dětí a mládeže v těchto lokalitách, jsou pravidelně plné a obsazené dlouho dopředu.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio