Karlovy Vary prohrály oba zápasy předkola na ledě Pardubic. V druhém schytaly debakl 3:11

12. březen 2021 08:30

Karlovarští hokejisté neuspěli na ledě Pardubic ani na druhý pokus. V předkole play-off prohráli 3:11 a mají na svém kontě už dvě prohry. Protože se série hraje na tři vítězství, tak Západočeši dobře vědí, že pokud příště nezvítězí, tak pro ně sezona končí.

V prvních minutách zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl na pardubickém ledě odehrát debakl. Karlovarští se dostali do dvou dobrých šancí, využít je ale nedokázali. Pak začali úřadovat domácí. Góly do karlovarské sítě padaly dál a dál a ve 23. minutě bylo jasno. V tu chvíli hosté kapitulovali už devětkrát a bylo po zápasu.

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Měli jsme několik šancí, pak jsme ale udělali zbytečný faul a od té doby se zápas vyvíjel ve prospěch domácích. Bohužel tam napadalo všechno, co mohlo. Od čtvrtého gólu domácích už to pro nás byla centrifuga,“ řekl hlavní trenér karlovarských hokejistů Martin Pešout.

První branku Energie vstřelil útočník Tomáš Vondráček, který v pozápasovém rozhovoru jen těžko hledal slova: „Nezvládli jsme to. Musíme se z toho vyspat, potrénovat a zkusit s tou sérií ještě něco udělat.“

Plusem pro karlovarské může být fakt, že se nehraje na skóre, ale jen na počet vyhraných zápasů. Takže nejlepší cesta je hodit nepovedený zápas za hlavu a dívat se směrem k sobotě, kdy se hraje třetí duel. „Musíme se do té soboty oklepat, abychom byli nepříjemní, jako jsme byli. Myslím si, že pořád jsme neřekli poslední slovo,“ věří svému týmu trenér Pešout.

Více v reportáži:

autoři: Oto Gutwirth , nkr
Spustit audio