Karlovy Vary připravují úpravy v areálu Rolava po dohodě s rybáři

19. listopad 2012

Karlovy Vary připravují rozsáhlé úpravy vodní nádrže v rekreačním areálu Rolava. Investice jsou odhadovány na několik milionů korun a práce mají začít v nejbližší době. Hned poté, co město podepíše smlouvu s Českým rybářským svazem, který je majitelem ploch.

Karlovy Vary by měly získat vodní plochy na Rolavě do dlouhodobé výpůjčky, rybáři naopak od radnice dostanou nádrže v Křižíkově ulici. Město usiluje o vyřešení majetkových poměrů zejména proto, že hráz oddělující obě vodní plochy na Rolavě je ve špatném stavu a propouští vodu. Opravu potřebují také břehy velké nádrže. Odhadovaná částka je pět až sedm milionů korun.

V sypané hrázi oddělující velkou a malou plochu jsou vymleté díry, špatný stav přispívá k tomu, že voda je v létě brzy znečištěná sinicemi. Současnou nedobrou situaci má vyřešit nejen sanace hráze a břehů, ale také vybudování nových výpustí. Prozatím není jasné, jestli se budou obě vodní plochy upravovat současně nebo zvlášť.

Karlovy Vary investovaly před dvěma roky do modernizace a rozšíření areálu Rolava 75 milionů korun. Prodloužena byla dráha pro in-line bruslaře, vyrostlo zde nové parkoviště a moderního zázemí se dočkali i záchranáři. Pro veřejnost vznikly nové šatny a sprchy.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio