Karlovy Vary představí své památky a turistické zajímavosti pomocí rozšířené reality

3. květen 2019 14:00

V rámci zahájení lázeňské sezony si mohou obyvatelé i návštěvníci Karlových Varů vyzkoušet netradiční prohlídku Mlýnské kolonády prostřednictvím rozšířené reality.

Ovládání aplikace je jednoduché

Jedná se o moderní a velmi atraktivní formát průvodce městem. Jednoduchá aplikace poskytne návštěvníkům informace o památce, ale také odkaz na web či navigaci na další zajímavé místo. Pomocí mobilního telefonu se pak návštěvník může vyfotit s animovanou postavičkou Karla IV., která mu zároveň ve vybraném jazyce představí danou památku. Stačí namířit fotoaparát mobilního telefonu na terč umístěný před kolonádou. Aplikace také umožní prohlídku Mlýnské kolonády jako 3D modelu, který byl zpracován z více jak 3 700 fotografií a 137 laserových skenů.

Město Karlovy Vary si zatím objednalo pouze pilotní provoz aplikace digitálního průvodce s rozšířenou realitou, aby mohlo toto řešení pečlivě otestovat a na základě zkušeností s fungováním aplikace určit parametry výběrového řízení pro rozšíření celého systému na desítky stanovišť po celém městě a jeho nejbližším okolí. Jeden terč se vstupem do aplikace bude nyní umístěn na Mlýnské kolonádě a druhý na objektu Infocentra města Karlovy Vary v Lázeňské ulici.

autor: nkr | zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio