Karlovy Vary našly zájemce o Goethovu vyhlídku

15. listopad 2012

Karlovy Vary pronajmou výletní restauraci Goethova vyhlídka v lázeňských lesích. Objekt je několik let mimo provoz. Nyní by ho měl získat do pronájmu na 25 let karlovarský obchodník s realitami Martin Lojda. Není ale vyloučeno, že po zveřejnění záměru pronajmout vyhlídku se přihlásí i někdo další.

Za Goethovu vyhlídku by měl nový provozovatel zaplatit městu ročně 60 tisíc korun a do rekonstrukce objektu postupně investovat 13 milionů korun. Podle náměstka primátora Jiřího Klsáka by měla v Goethově vyhlídce vzniknout galerie, restaurace a také malé muzeum. V prvé řadě ovšem bude nutné opravit vyhlídkovou věž s narušenou statikou. Podmínkou města je, že to musí nájemce udělat nejpozději do šesti měsíců od podpisu smlouvy.

Karlovarský magistrát do Goethovy vyhlídky v uplynulých letech v podstatě neinvestoval. Menší částky vydal pouze na zabezpečení objektu. Od záměru vyhlídku prodat město ustoupilo a přednost dalo pronájmu. Objekt má být turistickým cílem, stejně jako je nyní restaurace Diana. Tu se ale vždy dařilo udržet v provozu i díky lanové dráze, která sem vede z lázeňského centra. Areál Diany má už několik let stejně jako lanovku na starost městský dopravní podnik.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio