Karlovy Vary chtějí na jaře začít s úpravami náplavky u Ohře

25. srpen 2021 13:45

Karlovy Vary chtějí na jaře příštího roku začít s úpravami náplavky u Ohře. Má tu být areál, kde by lidé mohli aktivně trávit volný čas. Odhadované náklady jsou mezi 20 a 30 miliony korun.

V současné době je už podepsána smlouva se zhotovitelem projektové dokumentace, který udělá územní a stavební řízení. Město předpokládá, že to bude do tří měsíců hotovo. Následně začne inženýrská činnost. „A během ní bychom chtěli už pracovat na projektové dokumentaci pro provedení stavby,” uvedl Bursík.

Náplavka u Ohře by podle záměru měla být zhruba 1,1 kilometru dlouhá, povede od Tuhnické lávky až k Chebskému mostu a bude rozdělena do několika sekcí. Bude zde část pro seniory, část pro děti, pláž, vodní prvky i místo pro foodtracky.

V areálu pak bude možné pořádat i akce pro veřejnost, třeba výstavy nebo přednášky. Město plánuje, že celou stavbu provede najednou, nebude ji dělit na etapy. Na náplavku by v budoucnu měla navazovat nová obchodní a obytná čtvrť. O její podobě město ještě jedná s investorem.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio