Karlovy Vary budou nováčkem volejbalové extraligy

10. červen 2014

Volejbalový klub Karlovarsko - tak by se měl jmenovat první extraligový volejbalový klub v kraji, který už získal licenci pro svou činnost a podporu Českého volejbalového svazu. Do čela správní rady klubu se postaví dlouholetý reprezentant ČR a člen vítězného družstva Evropské ligy v roce 2004 Jakub Novotný.

Myšlenka dostat vrcholový volejbal do Karlovarského kraje se začala rodit zhruba před rokem. „V našem regionu má volejbal mezi ostatními sporty tradičně silné místo a zázemí, dostatek kvalitních hráčů a podporu ze strany vedení Karlovarského kraje i jednotlivých měst. Je to další způsob, jak rozvíjet region, posilovat vazby dětí a mladých lidí ke svému kraji, upozornit na dění v kraji celou republiku,“ uvedl Jakub Novotný.

Ten na postupném uskutečnění záměru postavit v kraji extraligové volejbalové družstvo pracoval s šéfem Karlovarského krajského volejbalového svazu Janem Merunou a se svým otcem hejtmanem Josefem Novotným, který je bývalým dlouholetým hráčem a volejbalovým trenérem.

Trenérem nového klubu bude pětinásobný mistr ČR

Podoba budoucího extraligového klubu se postupně rodí. „Za velký úspěch považuji, že se nám podařilo získat uznávaného extraligového trenéra Příbrami Petra Broma, který dokázal pětkrát se svým týmem vybojovat získat titul na mistrovství České republiky. Nyní jednáme s některými hráči,“ dodává Novotný.

Trenér volejbalistů Českých Budějovic Petr Brom

Hlavními partnery nového klubu jsou regionální týmy SK Borek Ostrov, VSK ISŠTE Sokolov, BVC Chodov. V těchto dnech se také upřesňuje podoba budoucího financování klubu. Extraligoví volejbalisté by měli zatím trénovat v hale TJ Lokomotiva Karlovy Vary, která splňuje potřebné parametry. Výhledově se ale uvažuje o budoucí hale pro míčové sporty v areálu KV Arény.

V první hráčské sezóně klubu půjde o stabilizaci družstva. „Na druhou stranu se ale nespokojíme s tím, že bychom v extralize hráli druhé housle. Věřím, že nám v tom pomohou všichni fanoušci volejbalu, na které se moc těšíme,“ uzavřel Jakub Novotný.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio