Karlovarští radní se postavili proti moderním stavbám v klidové zóně

28. prosinec 2010

Rada města Karlovy Vary odmítla výstavbu dvou nových moderních obytných domů, které měly vyrůst v takzvaných klidových zónách. Nesouhlasné stanovisko radní vydali i přes fakt, že odbor urbanistiky a rozvoje města s oběma domy za určitých podmínek souhlasil. Další informace zjišťovala Dana Jelínková.

Jeden dům měl stát v lokalitě Na Milíři, druhý v Křižíkově ulici. O tom, zda se budou domy stavět, bude nyní rozhodovat stavební úřad.

Dům Na Milíří s celkem devíti podlažími je navržen jako terasový s tím, že šest pater směřuje dolů po svahu. Jedná se už o třetí upravenou studii stavby připravenou stejným investorem. Rada ale chce, aby byla studie opět přepracovaná. Problematická je hlavně v souvislosti s takzvanými dálkovými pohledy a komplikovaný je také přístup k budovám.

Ještě odmítavěji se staví radní ke druhému projektu nazvanému Caran d'Ache v Křižíkově ulici. V tomto případě jde o přístavbu obytné budovy k již stojícímu domu. Podle návrhu by mělo jít o šestipodlažní objekt v podobě obří tužky vysoké 22 metrů. Podle radních jde možná o zajímavý projekt, ovšem do dané lokality se vůbec nehodí.

Spustit audio