Karlovarští policisté mají nové sídlo, rekonstrukce stála 38 miliónů korun

13. únor 2012

Do zrekonstruované budovy se už za měsíc přestěhují karlovarští policisté. Z historického objektu v ulici I.P. Pavlova se přesunou do nového sídla v ulici Vítězná. Muži zákona zde naleznou důstojné zázemí, které odpovídá současným potřebám výkonu služby. Nové oddělení získá větší množství parkovacích míst, také dostupnost pro veřejnost bude podstatně lepší včetně bezbariérového přístupu.

Rekonstrukce nové policejní služebny začala koncem února loňského roku. Oprava objektu stála 38 miliónů korun. Budova až do konce 20. století sloužila jako kožní oddělení karlovarské nemocnice. Posledních deset let ale byla zcela opuštěna.

Budovu získala policie od města Karlovy Vary směnou za pozemky. Od hejtmanství pak pozemky okolo budovy, kde vzniklo parkoviště pro policejní vozy. Vysloužilou služebnu karlovarské policie ministerstvo vnitra prodá. Výtěžek má zcela uhradit náklady na výstavbu nových areálů.

V krátké době jde o druhou budovu, kterou policie v Karlovarském kraji otevřela. Na konci ledna to byla budova krajského ředitelství, která vznikla na zelené louce v městské části Dvory.

Spustit audio