Karlovarskými ulicemi projížděl takzvaný Mikulášský autobus

7. prosinec 2023 10:15

Na jeden z autobusů karlovarského dopravního podniku můžou děti psát přání pro Ježíška. Takzvaný vánoční autobus bude jezdit ulicemi lázeňského města celý prosinec. Platilo to i pro tento týden, kdy v úterý tvořili posádku mimořádného spoje andělé, čerti a Mikuláš.

Ulicemi českých měst v úterý procházeli andělé, čerti a Mikuláši. Výjimkou nebyly ani Karlovy Vary, kde dokonce centrem projížděl svátečně vyzdobený Mikulášský autobus. Ten zajížděl do všech městských čtvrtí. Jeho hlavní stanicí se stal terminál u Tržnice ve Varšavské ulici.

Mimořádná linka byla určená zejména rodinám s dětmi. Slavnostně vyzdobený autobus projížděl lázeňským městem od 15:30 do 18 hodin.

Tradice Mikulášského autobusu vznikla před šesti lety. Letos poprvé bude osádka autobusu sbírat dětská přání pro Ježíška a pro vánoční vzkazy má na karosérii vymezené zvláštní místo.

Celý vůz zdobí svítící řetezy a kresby ve stylu obrázků Josefa Lady. Podle vedení dopravního podniku bude svátečně vyzdobený autobus v provozu až do svátku Tří králů, tedy 6. ledna příštího roku.

Spustit audio