Karlovarský symfonický orchestr povede Martin Lebel

17. březen 2011

Karlovarský symfonický orchestr povede od další 177. sezóny nový šéfdirigent Francouz Martin Lebel, který vystřídá současného šéfdirigenta Jiřího Štrunce. Smlouvu s ním uzavře KSO na dva roky. Jak řekl Andree Strohmaierové zastupující ředitel karlovarských symfoniků Šimon Kaňka, z řady možností, které přicházely v úvahu, se mu jevila jako ta nejlepší povolat na pozici šéfdirigenta právě Lebela, který se symfoniky spolupracuje už deset let.V sezóně 2009/2010 byl dokonce jeho šéfdirigentem.

Symfonici dostali od radnice více peněz, pro letošek to je 25 milionů korun. Zvýšil se také počet hráčů na současných 63. Nadále platí, že na místo ředitele vyhlásí město výběrové řízení. Jeho výsledky by mohly být známé v létě a s vítězem Karlovy Vary uzavřou smlouvu od ledna 2012


Jiří Štrunc z Karlovarskéhy symfonického orchestru neodchází, zůstane v pozici hlavního hostujícího dirigenta. Kromě Martina Lebela a Jiřího Štrunce budou u symfoniků působit jako asistenti dirigentů Zdeněk Klauda a Jan Mikoláš. Dohromady mají vytvořit nový kreativní tým, který bude mimo jiné s ředitelem hudebního tělesa a uměleckou radou sestavovat už zmíněnou dramaturgii hudebníků.

Spustit audio