Karlovarský radní Josef Malý zřejmě spáchal sebevraždu

14. březen 2012

Jednání politiků zrušil v úterý primátor Karlových Varů Petr Kulhánek. Důvodem bylo náhlé úmrtí zastupitele Josefa Malého z TOP 09. Co se přesně stalo nikdo nesdělil. Pravděpodobně se jednalo o sebevraždu. Josef Malý byl nalezen v garáži domu v karlovarské části Stará Role. Zemřel asi po otravě výfukovými plyny a záchranáři mu už nedokázali pomoci. Policie případ vyšetřuje právě jako sebevraždu.

Podle některých politiků zřejmě radní neunesl tlak související s komunální politikou. V nové koalici měl přijít o funkci radního a také vypadl z vedení karlovarské TOP 09. Josef Malý byl jediným z 23 členů nové koalice vytvořené KOA, ODS, TOP 09 a nezávislými, který v pondělí nepřipojil svůj podpis pod koaliční smlouvu a programové prohlášení. Dokumenty měl podepsat před zastupitelstvem. Podle řady zastupitelů nebyl Josef Malý několik dní k zastižení.

Josef Malý byl v posledních letech velice úspěšným lobbistou, který karlovarskému regionu mnohokrát prokazatelně pomohl. Posledním případem byly finančním úřadem odpuštěné sankce ve výši 1,5 milionu korun, které měly Karlovy Vary uhradit za nesprávné čerpání dotace na stavbu obytných domů.

Josef Malý není jediným politikem, který zemřel za záhadných okolností. O sebevraždu se před časem neúspěšně pokusil také člen karlovarského zastupitelstva Vladimír Hůrka. Před dvěma lety v březnu v Karlových Varech usmrtil vlak zastupitele města Pavla Žlebka.

Spustit audio