Karlovarský primátor ocenil některé městské strážníky za věrnost

14. leden 2014

Za dvacetiletou věrnost uniformě městské policie odměnil primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek pět strážníků. Při osobním setkání společně zhodnotili fungování městské policie a vývoj jejího postavení ve společnosti.

Strážníci potvrdili, že budování respektu ze strany veřejnosti trvalo dlouhá léta, ale dnes je jejich práce vnímána pozitivně. Jako nedílnou součást života v Karlových Varech ji chápe i primátor Petr Kulhánek.

„Role městské policie je pro chod města naprosto nezbytná. Přestože na ni klademe stále vyšší nároky, svou roli spolehlivě naplňuje a zaslouží si naši podporu. Cením si i stability týmu a vážím si lidí, kteří dvacet let svého života zasvětili službě v policii, tedy práci pro město,“ ocenil primátor.

Strážníci při setkání zavzpomínali i na nejvýraznější zážitky ze svého působení u městské policie a shodli se, že i z negativních zážitků se postupem času staly cenné zkušenosti. Ze setkání s primátorem Petrem Kulhánkem, který je zároveň nejvyšším velitelem městské policie, si strážníci odnesli nejen slova díků a uznání, ale i dárkové koše. Od svého velitele Marcela Vlasáka pak obdrželi stužky za věrnost.

Strážníci ocenění za dvacet let služby u Městské policie Karlovy Vary:

  • Jindřich Lát, velitel pořádkové služby a člen jednotky krizových situací
  • Libor Szebenyi, strážník služby operačně informačního střediska
  • Daniel Schlosser, IT technik, člen záchranné zásahové jednotky a jednotky krizových situací
  • Karel Schmied, strážník služby operačně informačního třediska
  • Hynek Maděra, inspekční strážník
autor: Radim Jehlík
Spustit audio