Karlovarský kraj už zná své nejlepší sportovce roku 2018

15. květen 2019 10:30

V prostorách Karlovarského městského divadla byli slavnostně oceněni sportovci, trenéři a sportovní legendy, kteří dosáhli výjimečných úspěchů či se zasloužili o rozvoj sportu v regionu.

Hlavní cenu si z rukou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové převzali triatlonistka Heidi Juránková, nohejbalista Jan Vanke a stolní tenista Vít Špalek. Návrhy na ocenění přijímala okresní sdružení České unie sportu do 31. ledna. Celkem bylo předloženo 181 nominací, z toho 136 pro jednotlivce a 45 pro kolektivy.

„Oproti loňskému roku došlo k nárůstu počtu nominací, což jen dokládá, že v našem regionu máme opravdu velkou spoustu vynikajících sportovců. Všem bych proto chtěla moc poděkovat za vzornou reprezentaci Karlovarského kraje a popřát jim do dalších let, aby jejich hvězda stoupala i nadále vzhůru. S poděkováním bychom neměli zapomínat ani na jejich rodiny a trenéry, bez jejichž podpory by jen stěží dosahovali takovýchto úspěchů,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Sportovci během večera obdrželi finanční šeky a nechyběly ani pamětní listy a skleněné plakety, upomínající na tyto slavnostní chvíle. Úspěšným sportovcům kromě zástupců Karlovarského kraje pogratuloval rovněž olympijský medailista, běžec na lyžích Lukáš Bauer.

V rámci bohatého programu, kterým provázel oblíbený sportovní redaktor a televizní komentátor Petr Vichnar, vystoupila skupina Mirákl, muzikálová zpěvačka Eliška Ochmanová a idol zejména mladých Timmy White. Přítomným v hledišti se pak tajil dech při sledování show na flatlandovém kole. Na závěr hejtmanka pozvala všechny sportovce na Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, které se budou v Karlovarském kraji konat v příštím roce historicky poprvé.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související